Na schůzku do hospody U Škvorů přišel o deset minut později s “vyzubeným” úsměvem a omluvou na rtech. Rozhovor začal ovšem až za čtvrt hodiny, než se usadil, vybral pití a zhodnotil místní interiér. Prostě Mahagoni.

Q: Mahagoni, přišel jsi pozdě, takže do toho rovnou skočme: Proč právě DH? Myslím, že je to hodně velké překvápko.

M: Podívej, já si nemyslím, že by to bylo až zas tak překvapující. Pořád o tom mluvíme, když jedou kluci z ČESYK FREE (odnož ČESYKu se specializací na DH, pozn. red.) na závody, tak s nimi jede půlka týmu. Pořád mastíme nějaká videa s panáčky typu Garcia, Maroši… Takže jsem se rozhodl, že to letos bude trochu ve volnějším duchu.

Q: Počkej, nemysli si, že mi tohle stačí! Mám spoustu otázek…

M: A na spostu z nich určitě nedostaneš odpověď. (smích)

Q: Je mi jasný, že nemůžeš prozradit nic o trati, ale aspoň naznač. Bude to někde, kde mají trať kluci?

M: Tak to v žádném případě. To by bylo proti pravidlům Mahacupu. Nikdo nesmí mít trať natrénovanou. Je tam jedno velice příhodné místo, musí se jen trochu upravit. (pochechtává se)

Q: Počkej, myslíš, to co já?

M: No, nevím co myslíš ty, ale víc nemůžu prozradit. Tečka. Přes to vlak nejede, jak říkají politici.

Q: Vraťme se ještě na začátek. Není to trochu nefér, že pořádáš DH Mahacup a přitom DH jezdí jen dva tři lidi?

M: Tak takhle to určitě nestojí. DH Mahacup vznikl už na začátku října 2003. Vzniklo logo, které je myslím graficky velmi povedené. Taky jsem chtěl, aby si Festini koupil sjezďáka – uvidíme na čem v září přijede. Ba ne, to byl vtip. O sjezďácích to letos nebude. Ale chtěl jsem udělat konec tomu bloudění. Tady to holt povede jen dolů a kdo zabloudí, je opravdu truhlík. (smích)

Q: Ale ČESYK FREE bude mít na sjezďácích výhodu. Jet z kopce na celobrku a pevňáku je rozdíl.

M: To rozdíl je, ale dopředu vzkazuju těmhle chlapíkům, kteří si už mnou ruce, že to nebudou mít tak jednoduché. Dvacetikilová kola radši nechte doma, hoší…

...Pokračování a další materiály ke 4. ročníku naleznete zde.